Ontstaan van de Stichting

Sinds 2004 komt Mariet Knot in Gambia, vanaf het eerste moment had zij het gevoel, dat zij en dit land bij elkaar hoorden. Jarenlang kwam zij terug en leerde steeds een stukje meer van het land en de bevolking kennen, waardoor zij ook steeds meer en vaker in contact kwam met de noden en behoeften van de bevolking van één van de armste landen op de wereld.

Mariet, die inmiddels tussen de lokale bevolking leefde en zich daar uitstekend thuis voelde, zag deze noden en armoede van dichtbij en haar niet te verbloemen verpleegkundige zorghart, wilde hier helpen. Maar ook voor haar was de vraag, hoe en waar is het begin en waar gaat het eindigen? De behoefte om te handelen was groter dan de berg problemen die geregeld op haar pad kwam. Vooral netwerken, veel energie erin stoppen, enthousiasme meebrengen en geloof in eigen handelen heeft gemaakt dat er in 2019 de Stichting Smile2Gambia is opgericht, waar alle eerder opgestarte projecten en ondersteuningen een plaats hebben gekregen en nu onder de paraplu van “Smile2Gambia” worden beheerd en uitgevoerd. Meteen is er eind 2019 in Gambia de gelijknamige Foundation Smile2Gambia opgericht, waar behalve de Nederlandse ook Gambiaanse leden in deelnemen.

Mariet woont een groot deel van het jaar in de plaats Gunjur en kan daardoor de grootste projecten van dit moment, op de voet volgen. Mariet staat voor haar en nu ook de Stichting idealen. Zij heeft de drive om tot veel goeds te komen, te ondersteunen waar nood hoog is en met een glimlach mensen en groepen te motiveren om tot zelfontplooiing te komen. Haar dag motto is dan ook “Don’t forget to Smile”.

Overhandiging van ambulances en ziekenhuisbedden

In 2017 zijn er in samenwerking met de Stichting Ambulance Wens 2 Ambulances en 70 ziekenhuisbedden gedoneerd aan Gambia. Tegelijkertijd zijn er een kleine 100 dozen met medische materialen verzamelend door de vrijwilligers van de Stichting Ambulance Wens. Dit alles heeft een lang traject ondergaan en is uiteindelijk in 2018 door Mariet Knot overhandigd aan het Ministerie van Gezondheid en 1 ambulance en 20 bedden aan het Health Centre van Nyofelleh.